شلوار کتان چینو با شلوار پارچهای چه تفاوتی دارد؟
شلوار پارچهای معمولا اتو کشیده است و جلوی آن با اتو خط تا میاندازند. ممکن است حتی زیر آن لبه برگردان داشته باشد یا در قسمت جلو ساسوندار باشد که البته ساسون و پیلی به ترجیح شخصی و ترند جامعه بستگی دارد.
حقیقت این است که شلوار کتان چینو کژوالتر از شلوار پارچهای است. شلوار پارچهای ممکن است بخشی از کت و شلوار باشد یا اینکه آن را بهصورت تکی با ژاکت، پلیور یا کاپشن بپوشند.
هردو این شلوارها را میتوانید در موقعیت کژوال اداری بپوشید، اما برخلاف شلوار کتان چینو، شلوار پارچهای رسمیتر است و اگر بخشی از کت و شلوار باشد کاملا رسمی خواهد بود.
بیشتر کت و شلوارها از پشم ظریف تهیه میشوند؛ اما چینو از کتان است.
شلوار کتان چینو چه جور شلواری است؟
پارچه چینو از جنس کتان است ولی به شکل جناغی بافته شده است. محکم و بادوام است و نوع ضخیم آن شباهت زیادی به جین دارد.
به احتمال زیاد قبلا بارها این شلوار را دیدهاید و شاید همین حالا هم در کمد لباستان موجود باشد، ولی نامش را نشنیده باشید. حقیقت این است که پارچه شلوار چینو نوعی کتان است و به همین دلیل خیلیها آن را کتان مینامند. با این حال این شلوار با شلوار کتان متفاوت است.
شلوار کتان چینو شلواری است که از همین پارچه درست شده است. در شکلها و اندازههای مختلفی وجود دارد و در رنگهای خاصی یافت میشود. با این حال شلوار کتان چینو شلواری معمولی نیست و ویژگیهای بخصوصی دارد.
شلوار کتان چینو با شلوار خاکی چه تفاوتی دارد؟
واژه خاکی در واقع برای نوعی رنگ برنزی روشن به کار میرود. این شلوار را یک ژنرال بریتانیایی با نام سِر هری لومسدن زمانی که در اواخر دهه چهل میلادی در هندوستان مستقر بود طراحی کرد.
یک تفاوت مهم بین شلوار کتان چینو و شلوار خاکی وجود دارد. هر دو این شلوارها ریشهای شرقی دارند و بین نیروهای نظامی غربی محبوب بودهاند.
متخصصان میگویند شلوار خاکی معمولیتر و زمختتر است، درحالی که شلوار کتان چینو شیکتر و لطیفتر است. در واقع «چینو» ماده است، «خاکی» رنگ است. نتیجه اینکه همه چینوها رنگشان خاکی نیست.
نظر لومسدن این بود که یونیفرمهای سفید روشنی که سربازان هندی میپوشیدند و هیچ لکی روی آن دیده نمیشد، کار شناسایی آنها را برای تک تیراندازان دشمن بسیار آسان میکرد. به همین دلیل این رنگ را انتخاب کرد تا بتوان آن را با محیط گرم و غبار آلود استتار کرد.
ویژگیهای شلوار کتان چینو
- بندینکهایی روی کمر شلوار دارد؛
- جیبهای پشت از نوع فیلتابی نقابدار یا بینقاب هستند.
- جلوی آن صاف است و هیچ پیلی یا ساسونی ندارد؛
- زیپدار است؛
- دوخت درز آن پنهان است (یعنی دوخت درز آن را نمیبینید)؛
هنوز هم شلوار چینو از جنس کتان کج راه خالص پیدا میشود، ولی خیلی کمتر است. امروزه بیشتر این شلوار را با الیاف مصنوعی ترکیب میکنند که هم خاصیت کشسانی داشته باشد، هم رطوبت را به خودش نگیرد و هم اینکه حرارت بدن را نگه دارد.
مانند بسیاری از لباسهای دیگر، این شلوارها هم ریشهای نظامی دارند. در اصل آنها را برای نیروهای آمریکایی که در دوران جنگ اسپانیا – آمریکا در فیلیپین مستقر بودند طراحی کرده بودند.
این یونیفرم در اصل از کتان کجراه چینی و به رنگ خاکی تهیه شده بود. چینو واژهای اسپانیایی برای «چین» است.
شلوار کتان جینو جین نیست
شلوار کتان چینو را به غیر از موقعیت کژوال و اسمارت کژوال برای کژوال اداری هم میتوانید بپوشید و تنوع آن بسیار بیشتر از جین است. این در حالی است که جین برای موقعیت کژوال اداری مناسب به نظر نمیرسد (مگر اینکه مشکی باشد).
بسیاری از افراد به دلیل کج راه بودن بافت چینو آن را با جین اشتباه میگیرند، حال آنکه این دو متفاوتاند. اگر بخواهید بین آنها یکی را انتخاب کنید باید به موقعیت نگاه کنید. درست است که میتوان در بیشتر مواقع چینو و جین را میتوان با هم جایگزین کرد، اما جین کژوالتر از چینو به حساب میآید. یعنی در بعضی موقعیتها میتوانید شلوار کتان چینو بپوشید ولی جین نه. همچنین شلوار کتان چینو را در مقایسه با جین، راحتتر میتوانید ست کنید.
خرید شلوار کتان به راحتی انجام میشود کافی است با تولیدی لباس فرم بافتینه همراه باشید. برای سفارش میتوانید با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.